نبرد قرقیسیا(قسمت آخر)
2 - 5 . ظهور امام مهدی (ع)
? حادثه مهمی که پس از نبرد قرقیسیا به وقوع می پیوندد، ظهور #حجت خدا، قائم آل محمد (ص) است; امام باقر (ع) دراین زمینه می فرمایند:
? سفیانی و قائم [ع] در #بک_سال خروج می کنند (41) .
✨همچنین در حدیثی دیگر از ایشان آمده است که:
? مهدی (ع) همانند موسی [ع] #نگران و #ترسان از مدینه خارج می شود و به سوی مکه می رود و سپاهیان سفیانی حرکت می کنند تا به سرزمین #بیداء می رسند، همگی آنها هلاک می شوند و جز گزارشگری از آنها باقی نمی ماند (42) .
? لازم به یادآوری است که طبق احادیث شیعی بزرگ ترین و حساس ترین ضربت بر سپاه سفیانی را سید #خراسانی و #سپاهیان او وارد می آورند . آنانی که اشراف کوفه هیچ ارج و قیمتی برایشان قائل نیستند . در روایتی که از امام صادق (ع) نقل شده چنین آمده است:
? همه مردان آن جز یک نفر شامی کشته می شوند، وای بر حال کسانی که در اطراف آن #کوفه باشند، چه آزار و اذیتی می بینند . مردانشان و زنانشان #اسیر گرفته می شوند، بهترین آنها از نظر وضع و سامان کسی است که از فرات بگذرد و از منطقه بگریزد، فرار کردن از آنجا از یک ساعت ماندن در آن بهتر است . کسانی که از آنها اسیر شوند باکی بر آنها نیست، آنها را کسانی #نجات می دهند که مردم کوفه هیچ ارزشی برای آنها قائل نیستند آنها را از کوفه دور نمی برند (43) .
✨در عقد الدرر نیز به پیوند این حوادث با یکدیگر اشاره شده و در روایتی از علی (ع) پس از ذکر واقعه قرقیسیا چنین آمده است:
? … سپاهیان سفیانی به جست و جوی اهل خراسان بر می خیزند و شیعیان آل محمد (ص) را می کشند، آنگاه اهل خراسان در یافتن #امام_مهدی قیام می کنند (44) .
✨ابن حماد نیز در روایتی که از امام علی (ع) نقل می کند از این ماجرا به تفصیل یاد می کند و از رو آوردن اهل خراسان به حضرت مهدی (ع) و طلبیدن ایشان سخن می گوید:
✴️سفیانی بر شام غالب می شود، آنگاه بین آنها #سفیانی و #شامیان نبردی در قرقیسیا رخ می دهد که پرندگان آسمان و درندگان زمین از اجساد آنها سیر می شوند، آنگاه در عقبه آنها #سپاه_سفیانی شکافی ایجاد می شود . پس گروهی از آنها راهی سرزمین خراسان می شوند و سپاه سفیانی به دنبال آنها به راه می افتند تا به سرزمین خراسان می رسند . سپاه سفیانی در جست و جوی اهل خراسان برمی آیند و شیعیان آل محمد را در کوفه به قتل می رسانند . آنگاه اهل خراسان در جست وجوی مهدی به پا می خیزند (45) .
پی نوشتها:
1 . سلیمان، کامل، روزگار رهایی، ترجمه علی اکبر مهدی پور، ص 894، به نقل از: الحاوی للفتاوی، ج 2، ص 136 .
2 . همان، ص 896 .
3 . دخل، علی محمد علی، الامام المهدی، ص 344 .
4 . الطوسی، محمد بن الحسن، کتاب الغیبه، ص 422، ح 12 .
5 . المجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 52، ص 237 .
6 . سلیمان، کامل، همان، ص 1120، به نقل از: بشارة الاسلام، ص 56 .
7 . فقیه، محمد، السفیانی و علامات الظهور، ص 127 .
8 . کورانی، علی عصر ظهور، ترجمه عباس جلالی، ص 130 .
9 . ابن حماد، الفتن، ص 195، ح 797 .
10 . همان، ص 208، ح 838 .
11 . قاموس اعلام ترکی، ج5